MAKE A MEME View Large Image Amersfoortsestraatweg 22 te Bussum, waarbij hij wordt bedankt voor de financiele steun aan het fonds. Willem Langhout (Woubrugge, 15 november 1850 – Bussum, 7 januari 1936) was een Nederlands architect. Langhout was betrokken bij de bouw ...
View Original:Groningen_Guyotplein_Guyotfonds_1930_Vereniging_ter_Ondersteuning_van_oude_en_hulpbehoevende_Doofstommen_in_Nederland.jpg (800x1030)
Download: Original    Medium    Small Thumb
Courtesy of:www.flickr.com More Like This
Keywords: Schrijven aan W. Langhout Gzn. Amersfoortsestraatweg 22 te Bussum, waarbij hij wordt bedankt voor de financiele steun aan het fonds. Willem Langhout (Woubrugge, 15 november 1850 – Bussum, 7 januari 1936) was een Nederlands architect. Langhout was betrokken bij de bouw van een aantal panden in Amsterdam en in Het Gooi. Hij trad daarbij ook op als makelaar (W. Langhout Gzn). Zijn vader Gerard (Gerrit) Langhout was metselaar en handelaar in bouwmaterialen, en waarschijnlijk zijn docent. In 1877 vestigde Langhout zich in Amsterdam en liet een aantal gebouwen neerzetten aan de toen buitenrand van Amsterdam. Zo verrezen er gebouwen aan de Weteringschans en het Frederiksplein 12. Zijn bekendste werk in Amsterdam is waarschijnlijk Leidsekade 103, woning van Harry Mulisch. Andere gebouwen van zijn hand zijn Heiligeweg 43-45 en een voormalig kledingmagazijn aan de Dam. Hij was getrouwd met Pauwlina Catharina Temmink (1852-1923. Hun zoon Gerrit Langhout (1879-1962), een van zes kinderen, was eveneens architect (onder meer het Telegraafgebouw in de binnenstad van Amsterdam). Schrijven aan W. Langhout Gzn. Amersfoortsestraatweg 22 te Bussum, waarbij hij wordt bedankt voor de financiele steun aan het fonds. Willem Langhout (Woubrugge, 15 november 1850 – Bussum, 7 januari 1936) was een Nederlands architect. Langhout was betrokken bij de bouw van een aantal panden in Amsterdam en in Het Gooi. Hij trad daarbij ook op als makelaar (W. Langhout Gzn). Zijn vader Gerard (Gerrit) Langhout was metselaar en handelaar in bouwmaterialen, en waarschijnlijk zijn docent. In 1877 vestigde Langhout zich in Amsterdam en liet een aantal gebouwen neerzetten aan de toen buitenrand van Amsterdam. Zo verrezen er gebouwen aan de Weteringschans en het Frederiksplein 12. Zijn bekendste werk in Amsterdam is waarschijnlijk Leidsekade 103, woning van Harry Mulisch. Andere gebouwen van zijn hand zijn Heiligeweg 43-45 en een voormalig kledingmagazijn aan de Dam. Hij was getrouwd met Pauwlina Catharina Temmink (1852-1923. Hun zoon Gerrit Langhout (1879-1962), een van zes kinderen, was eveneens architect (onder meer het Telegraafgebouw in de binnenstad van Amsterdam).
Terms of Use   Search of the Day